Αρχική σελίδα

Γίνε Μέλος

Επιχειρήσεις

Chat

forum

Σελίδες χρηστών

links

Επικοινωνία

Ελληνικά |   Πέμπτη 5/8/2021

Πρώτη σελίδα

Εναλλακτικές Προσεγγίσεις

::

Αϊκίντο

::

Aκουστικο-ψυχο-φωνολογία

::

Ανθοθεραπεία

::

Ανθρωποσοφική ιατρική

::

Αντι-γυμναστική

::

Αουρα σόμα

::

Αρωματοθεραπεία

::

Ατμοϋγροποίηση

::

Αυτοθεραπεία

::

Βελονισμός

::

Βεντούζες

::

Βιοθεραπεία

::

Βιομαγνητική θεραπεία

::

Βιοχορευτική

::

Γεμμοθεραπεία

::

Γιόγκα

::

Γκέρσον θεραπεία

::

Εμοζον

::

Εσωτερική θεραπευτική

::

Ηλετροβελονισμός

::

Ηλιοπαθητική

::

Θεραπευτικός οραματισμός

::

Ιριδολογία

::

Κβαντική ιατρική

::

Κινέζικη βοτανοθεραπεία

::

Κινέζικη παραδοσιακή θεραπευτική

::

Κινέζικο μασάζ

::

Λιθοθεραπεία

::

Μόξα

::

Μπόουεν τεχνική

::

Νηστειοθεραπεία

::

Οικολογική θεραπευτική

::

Ολιγοστοιχεία

::

Ολιστική γυμναστική

::

Ολιστική ιατρική

::

Ομοιοβελονισμός

::

Ομοιοπαθητική

::

Ομοιοπαθητική κτηνιατρική

::

Ομοιοπαθητική οδοντιατρική

::

Ορθομοριακή ιατρική

::

Οστεοπαθητική

::

Πιλάτις μέθοδος

::

Ποδολογία

::

Ρέικι

::

Ρεφλεξολογία

::

Σιάτσου

::

Σοτάι

::

Σούσλερ άλατα

::

Στρέτσινγκ (διατάσεις)

::

Συμπληρώματα διατροφής

::

Ταϋλανδέζικο μασάζ

::

Τζορέι

::

Τσι κουνγκ / τάι τσι τσουάν

::

Υδροθεραπεία του παχέος εντέρου

::

Φασιαθεραπεία

::

Φελντενκράις μέθοδος

::

Φυτοθεραπεία

::

Χειροπρακτική

::

Χορτοφαγία

Διάγνωση

 
 
Εναλλακτικές Προσεγγίσεις

Shin shin toitsu Aikido

01/01/2003
γράφει ο Άρσιτς Ντάβορ

Shin Shin Toitsu Aikido, σημαίνει "Αϊκίντο με ενοποιημένο νου και σώμα" ή όπως συνήθως αποκαλείται, Αϊκίντο με Κι.

Πρωταρχικά, ο όρος "ΑΙ", έχει την έννοια του εναρμονίζω και ο όρος "ΚΙ", υποδηλώνει την ίδια τη δύναμη της ζωής. O όρος "DO", είναι το μονοπάτι.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το ΑΙΚΙΝΤO είναι η διαδικασία της εναρμόνισης του εαυτού μας με όλα τα πράγματα μέσα στο σύμπαν και κατ’ ακολουθία με το ίδιο το σύμπαν.

Αλλά, για να μπορέσουμε να ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι, πρέπει πρώτα να μπορέσουμε να συγχρονίσουμε το νου και το σώμα μας, ή, με άλλα λόγια, να είμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας, να γνωρίζουμε ποιοί είμαστε. O νους έχει τις δικές του αρχές, όπως το σώμα έχει τις δικές του. Oι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι η φυσική δύναμη είναι η μοναδική. Ξεχνούν όμως τη δύναμη του νου, η οποία δεν είναι ορατή. Η πραγματική δύναμη του ανθρώπου, βρίσκεται στην ενοποίηση του νου και του σώματος και αυτό αποτελεί το κυρίως θέμα του Shin Shin Toitsu Aikido.

O λόγος που χρησιμοποιείται ο όρος Shin Shin Toitsu Aikido αντί για απλώς Aikido (παρ’ όλο που όσα προαναφέρθηκαν συμπεριλαμβάνονται στον όρο Aikido), είναι για να μας υπενθυμίζει την αναγκαιότητα της στροφής προς τον εαυτό μας έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε τη δική μας δύναμη και δυνατότητες, όπως και τις αδυναμίες μας.

Τότε, μπορούμε να προβάλλουμε εμπιστοσύνη και υγιή σκέψη στον υπόλοιπο κόσμο και να εκπληρώσουμε αυτό που ο καθένας από εμάς έχει να εκπληρώσει, δίχως να προσθέτουμε επιπλέον σύγχυση και παράνοια στον κόσμο.

Στο Shin Shin Toitsu Aikido χρησιμοποιούμε το σώμα και το νου μας, ώστε να υπερνικήσουμε τον εαυτό μας και όχι τους άλλους, όπως, και για να συνειδητοποιήσουμε σταδιακά, τι εννοούσαν όλοι οι μεγάλοι πολεμιστές και οι ασκούμενοι στις πολεμικές τέχνες αυτού του κόσμου με τη φράση: "το πνεύμα της μη αντιπαλότητας".

Γι’ αυτό, το Αϊκίντο, είναι μία πολεμική τέχνη στην οποία, οι έννοιες της επίθεσης και της άμυνας δεν υπάρχουν, όπως δεν υπάρχουν και στην επαφή με την καρδιά κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

Oι τέσσερις αρχές για την ενοποίηση του νου και του σώματος στο shin Shin Toitsu Aikido, είναι:

1. Διατήρησε ένα σημείο.
2. Χαλάρωσε τελείως.
3. Διατήρησε το βάρος κάτω.
4. Επέκτεινε το ΚΙ.

Αρχικά μελετούμε τις αρχές αυτές μέσω της στατικής θέσης (όπως στον καθιστό και στον όρθιο διαλογισμό) και μέσω διαφόρων τεστ, τα οποία μας βοηθούν να σταθεροποιήσουμε την εμπειρία της ένωσης του νου και του σώματος. Στη συνέχεια, μπορούμε να προσπαθήσουμε να τις ενσωματώσουμε μέσα σε πιο περίπλοκες καταστάσεις όπως στο περπάτημα, στην πρακτική διαφόρων πολεμικών εφαρμογών και στην καθημερινή μας δραστηριότητα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η πρακτική μας δεν περιορίζεται μόνο στο χρόνο που ξοδεύουμε μέσα στον συγκεκριμένο χώρο που ασκούμαστε αλλά μπορεί να επεκταθεί σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής μας.

Καθώς κατανοούμε σταδιακά τον τρόπο με τον οποίο εκδηλώνεται το ΚΙ, μαθαίνουμε πώς να αναπτύσσουμε το δικό μας ΚΙ και να το κατευθύνουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να θεραπεύουμε τον εαυτό μας, να επιτυγχάνουμε τους στόχους μας, ή απλά να απολαμβάνουμε την ζωή που μας δόθηκε, βοηθώντας και τους άλλους να καταφέρουν το ίδιο.

Για να μπορέσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά, χρειάζεται να επεκτείνουμε το ΚΙ (όπως λέμε στο Αϊκίντο). Αυτό σημαίνει να φθάσουμε στο δικό μας στάδιο κατανόησης και συνειδητοποίησης, μέσα από διαρκή εξάσκηση και κόπο που απαιτούνται κάποιες φορές. Διαφορετικά, οι λέξεις παραμένουν κενές κι εμείς αναλώνουμε τους εαυτούς μας σε ατελείωτες διανοητικές θεωρίες για πράγματα που βρίσκονται μπροστά στην καρδιά μας αλλά ποτέ δεν έχουμε τολμήσει να γευθούμε.

Επιστροφή
Aλλοι τίτλοι
 
www.medicum.gr 2004 © - Áóêëçðéïý 179, ÁèÞíá 11471 · Ôçë.: 210 6470684-5 · Fax: 210 6451205 · info@medicum.gr
Created and hosted by Duke Media Powered by dmMaestro CMS