Αρχική σελίδα

Γίνε Μέλος

Επιχειρήσεις

Chat

forum

Σελίδες χρηστών

links

Επικοινωνία

Ελληνικά |   Πέμπτη 5/8/2021

Πρώτη σελίδα

Εναλλακτικές Προσεγγίσεις

::

Αϊκίντο

::

Aκουστικο-ψυχο-φωνολογία

::

Ανθοθεραπεία

::

Ανθρωποσοφική ιατρική

::

Αντι-γυμναστική

::

Αουρα σόμα

::

Αρωματοθεραπεία

::

Ατμοϋγροποίηση

::

Αυτοθεραπεία

::

Βελονισμός

::

Βεντούζες

::

Βιοθεραπεία

::

Βιομαγνητική θεραπεία

::

Βιοχορευτική

::

Γεμμοθεραπεία

::

Γιόγκα

::

Γκέρσον θεραπεία

::

Εμοζον

::

Εσωτερική θεραπευτική

::

Ηλετροβελονισμός

::

Ηλιοπαθητική

::

Θεραπευτικός οραματισμός

::

Ιριδολογία

::

Κβαντική ιατρική

::

Κινέζικη βοτανοθεραπεία

::

Κινέζικη παραδοσιακή θεραπευτική

::

Κινέζικο μασάζ

::

Λιθοθεραπεία

::

Μόξα

::

Μπόουεν τεχνική

::

Νηστειοθεραπεία

::

Οικολογική θεραπευτική

::

Ολιγοστοιχεία

::

Ολιστική γυμναστική

::

Ολιστική ιατρική

::

Ομοιοβελονισμός

::

Ομοιοπαθητική

::

Ομοιοπαθητική κτηνιατρική

::

Ομοιοπαθητική οδοντιατρική

::

Ορθομοριακή ιατρική

::

Οστεοπαθητική

::

Πιλάτις μέθοδος

::

Ποδολογία

::

Ρέικι

::

Ρεφλεξολογία

::

Σιάτσου

::

Σοτάι

::

Σούσλερ άλατα

::

Στρέτσινγκ (διατάσεις)

::

Συμπληρώματα διατροφής

::

Ταϋλανδέζικο μασάζ

::

Τζορέι

::

Τσι κουνγκ / τάι τσι τσουάν

::

Υδροθεραπεία του παχέος εντέρου

::

Φασιαθεραπεία

::

Φελντενκράις μέθοδος

::

Φυτοθεραπεία

::

Χειροπρακτική

::

Χορτοφαγία

Διάγνωση

 
 
Εναλλακτικές Προσεγγίσεις

Ρέικι

01/01/2003
γράφει η Θάλεια Λουκίδου Καφάτου
(ρέικι μάστερ)

Tο ρέικι είναι ένα πανάρχαιο σύστημα ίασης, μια προφορική παράδοση που μεταδίδεται από δάσκαλο σε μαθητή. Ξαναανακαλύφθηκε στην Ιαπωνία τον 19ο αιώνα από τον Μικάο Oυσούι. Η λέξη "ρέικι" αποτελείται από δύο λέξεις: ρέι, που σημαίνει παγκόσμια ενέργεια και κι, που σημαίνει την ατομική ενέργεια που μας δίνει ζωή. Η λειτουργία του ρέικι βρίσκεται στην ίδια τη λέξη. Η παγκόσμια ενέργεια Ρέι έρχεται σε επαφή με την ατομική ενέργεια. H αρμονία αποκαθίσταται. H ισορροπία αποκαθίσταται, και το αποτέλεσμα είναι η ολική υγεία του ατόμου - σωματική, ψυχική και πνευματική.

Η λειτουργία του ρέικι στηρίζεται στην πνευματική αρχή ότι το σώμα δεν αρρωσταίνει από μόνο του. Αυτό που λέμε "αρρώστια" θεωρείται από τις ανατολικές παραδόσεις, δυσαρμονία του νου και του πνεύματος με τους παγκόσμιους πνευματικούς νόμους. Κάθε φορά που λέμε ψέμματα, κάθε φορά που εξαπατάμε κάποιον, έστω και αν κανείς δεν το ξέρει, δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι δυσαρμονία στο σύστημά μας. Συσσωρευμένη δυσαρμονία κάποτε, παρουσιάζεται σαν φυσική αρρώστια. Το ρέικι πηγαίνει στην πηγή της έλλειψης ειρήνης στο σύστημά μας και αποκαθιστά την ενεργειακή ισορροπία. Αυτό σημαίνει ότι το ρέικι δεν απευθύνεται στο φυσικό σύμπτωμα, αλλά στην πραγματική αιτία της αρρώστιας. Γι’ αυτόν το λόγο άλλες αρρώστιες παίρνουν περισσότερο χρόνο να θεραπευθούν και άλλες λιγότερο. Oι αιτίες τους βρίσκονται σε διαφορετικά επίπεδα.

Στο ρέικι δεν κάνουμε διάγνωση, γιατί δεν χρειάζεται. Η θεραπεία είναι μία. Στο ρέικι δεν μπορούμε να κάνουμε λάθος, γιατί δε μεσολαβεί το μυαλό μας. Η θεραπεία είναι μία. Στο ρέικι δεν χρειάζεται να ξέρουμε το πρόβλημα, γιατί η λύση του δεν εξαρτάται από εμάς. Η θεραπεία είναι μία. Το ρέικι δεν ελέγχεται από εμάς. Δε μπορούμε να το κατευθύνουμε. Ελέγχεται από το υποσυνείδητο εκείνου που το παίρνει.

Το Ρέικι δεν είναι τοξικό. Δε μπορεί κανείς να πάρει πολύ ρέικι και να πάθει κακό, όπως όταν κανείς πάρει μεγάλη δόση φαρμάκου. Το ρέικι δεν έχει βλαβερές παρενέργειες. Εχει μόνο μία παρενέργεια: το γιάτρεμα. Αυτό δεν είναι αστείο. Το ρέικι αποκαθιστά την ενεργειακή ισορροπία, αρμονία και ειρήνη όλου του συστήματος, όχι μόνο του σώματος. Τα αποτελέσματα αυτής της αρμονίας τα βλέπουμε στο σώμα σα γιάτρεμα, τα νιώθουμε στην ψυχή μας σα γαλήνη, αγάπη και απέραντη χαρά. Αυτό είναι υγεία.

Το άτομο δε γιατρεύεται από εμάς. Εμείς δίνουμε μόνο Ρέικι, που το σύστημα αυτού που το παίρνει το χρησιμοποιεί ανάλογα με τις ανάγκες και προτεραιότητές του. Εμείς δεν κάνουμε τίποτα. Δίνουμε μόνο Ρέικι, όπως θα δίναμε ένα ποτήρι νερό. Βάζουμε τα χέρια μας κοντά στο σώμα και το σώμα παίρνει ό,τι χρειάζεται. Αυτό είναι όλο.

Το ρέικι δε μαθαίνεται, γιατί δεν είναι στο μυαλό. Για να μπορείς να δώσεις Ρέικι, πρέπει να "γίνεις" Ρέικι. Γίνεσαι ρέικι σε 4 τρίωρα και μέσα από 4 μυήσεις. Oταν γίνεις ρέικι μπορείς να δώσεις στον εαυτό σου και στους άλλους, σε ζώα και φυτά. Βασικά, όμως, το Ρέικι είναι για σένα, για τη δική σου την υγεία, για το δικό σου μεγάλωμα. Καθημερινή πρακτική του Ρέικι στον εαυτό σου είναι απαραίτητη.

Το Ρέικι, πέρα από την θεραπεία έχει και 5 αρχές, αναπόσπαστες από την ίδια την ενέργεια. Αυτές οι αρχές έχουν να κάνουν με την νοοτροπία μας, με τη θέση μας απέναντι στον εαυτό μας και τους άλλους. Διδάσκονται στην τάξη και είναι:

Μόνο για σήμερα μην ανησυχείς.
Μόνο για σήμερα μη θυμώνεις.
Βγάζε το ψωμί σου τίμια.
Μέτρα τις ευλογίες σου.
Τίμα τους γονείς δασκάλους και γεροντότερούς σου.
Δείχνε ευγνωμοσύνη σε κάθε ζωντανή ύπαρξη.

Δεν είμαστε εμείς που γιατρεύουμε. Το Ρέικι γιατρεύει. Το να το ξέρουμε αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι πολύ εύκολο να φουσκώσει ο εγωϊσμός μας και να νομίσουμε ότι είμαστε σπουδαίοι. Όσο ξέρουμε ότι είμαστε όσο σπουδαίοι είναι και οι άλλοι, τότε είμαστε γειωμένοι καλά στην πραγματικότητα του Ρέικι. Το Ρέικι δεν είναι θρησκεία. Δεν είναι υπνωτισμός. Δεν είναι αυθυποβολή και δεν απαιτεί πίστη στις αρχές του για να δουλέψει. Το Ρέικι πάντα δουλεύει, μόνο που πολλές φορές δε βλέπουμε αμέσως αλλαγή. Τότε είναι εύκολο να απογοητευθούμε και να το σταματήσουμε. Γι’ αυτό είναι βασικό να ξέρουμε πώς λειτουργεί. Το Ρέικι δεν μαθαίνεται από βιβλία. Το Ρέικι είναι πνευματικό μονοπάτι. Είναι ένα από τα μονοπάτια που οδηγούν στην τελείωση.

Το Ρέικι είναι για όλες τις αρρώστιες και για όλους τους ανθρώπους. Το Ρέικι δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη. Ανάγκη για ολοκλήρωση. Ανάγκη για αγάπη. Ανάγκη να βρεθούμε ξανά σ’ εκείνον το χώρο μέσα μας, που υπάρχει χαρά, γαλήνη, αγάπη και απίστευτη αποδοχή και καλοσύνη. Όταν δεχόμαστε τον εαυτό μας είναι εύκολο να τον αγαπάμε. Όταν αγαπάμε τον εαυτό μας, είναι εύκολο να αγαπάμε και όλα τα πλάσματα του Δημιουργού.

Επιστροφή
Aλλοι τίτλοι
 
www.medicum.gr 2004 © - Áóêëçðéïý 179, ÁèÞíá 11471 · Ôçë.: 210 6470684-5 · Fax: 210 6451205 · info@medicum.gr
Created and hosted by Duke Media Powered by dmMaestro CMS