Αρχική σελίδα

Γίνε Μέλος

Επιχειρήσεις

Chat

forum

Σελίδες χρηστών

links

Επικοινωνία

Ελληνικά |   Πέμπτη 5/8/2021

Πρώτη σελίδα

Εναλλακτικές Προσεγγίσεις

::

Αϊκίντο

::

Aκουστικο-ψυχο-φωνολογία

::

Ανθοθεραπεία

::

Ανθρωποσοφική ιατρική

::

Αντι-γυμναστική

::

Αουρα σόμα

::

Αρωματοθεραπεία

::

Ατμοϋγροποίηση

::

Αυτοθεραπεία

::

Βελονισμός

::

Βεντούζες

::

Βιοθεραπεία

::

Βιομαγνητική θεραπεία

::

Βιοχορευτική

::

Γεμμοθεραπεία

::

Γιόγκα

::

Γκέρσον θεραπεία

::

Εμοζον

::

Εσωτερική θεραπευτική

::

Ηλετροβελονισμός

::

Ηλιοπαθητική

::

Θεραπευτικός οραματισμός

::

Ιριδολογία

::

Κβαντική ιατρική

::

Κινέζικη βοτανοθεραπεία

::

Κινέζικη παραδοσιακή θεραπευτική

::

Κινέζικο μασάζ

::

Λιθοθεραπεία

::

Μόξα

::

Μπόουεν τεχνική

::

Νηστειοθεραπεία

::

Οικολογική θεραπευτική

::

Ολιγοστοιχεία

::

Ολιστική γυμναστική

::

Ολιστική ιατρική

::

Ομοιοβελονισμός

::

Ομοιοπαθητική

::

Ομοιοπαθητική κτηνιατρική

::

Ομοιοπαθητική οδοντιατρική

::

Ορθομοριακή ιατρική

::

Οστεοπαθητική

::

Πιλάτις μέθοδος

::

Ποδολογία

::

Ρέικι

::

Ρεφλεξολογία

::

Σιάτσου

::

Σοτάι

::

Σούσλερ άλατα

::

Στρέτσινγκ (διατάσεις)

::

Συμπληρώματα διατροφής

::

Ταϋλανδέζικο μασάζ

::

Τζορέι

::

Τσι κουνγκ / τάι τσι τσουάν

::

Υδροθεραπεία του παχέος εντέρου

::

Φασιαθεραπεία

::

Φελντενκράις μέθοδος

::

Φυτοθεραπεία

::

Χειροπρακτική

::

Χορτοφαγία

Διάγνωση

 
 
Εναλλακτικές Προσεγγίσεις

Hλιοπαθητική, όταν ο ήλιος γίνεται γιατρός

01/01/2003
γράφει η Kατερίνα Παπακωνσταντίνου

H ηλιοπαθητική είναι μιά μέθοδος θεραπείας, η οποία χρησιμοποιεί μια τεχνική, με την οποία μπορείς να αποθηκεύσεις την ηλιακή ενέργεια μέσα σε διάφορα υλικά. H τεχνική αυτή λέγεται ηλιοτεχνική και χρησιμοποιεί γυαλί σε συγκεκριμένη απόχρωση, από σκούρο μπλε ιώδες, πάνω στο οποίο τοποθετούνται και ενεργοποιούνται τα διάφορα υλικά.

H ηλιοπαθητική βασίζεται στα συγγράμματα του Γιάκομπ Λόρμπερ, ο οποίος είναι ένας χριστιανός μύστης, που έζησε τον 19ο αιώνα. Στα συγγράμματα αυτά, περιγράφεται ο τρόπος παρασκευής των ηλιοπαθητικών, πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται και σε τί επιδρούν.

Έχει βρεθεί, ότι το πρόβλημα εμφανίζεται πρώτα στο ενεργειακό επίπεδο και μετά εκδηλώνεται ως σύμπτωμα στο σωματικό. Tο ενεργειακό σώμα, ως δονήσεις, ως συχνότητα, μοιάζει πάρα πολύ με την ηλιακή ακτινοβολία, η οποία έχει ένα πολύ μεγαλύτερο φάσμα από αυτό που μπορούμε να δούμε και να αντιληφθούμε. Όταν κατακρατήσουμε μέσα στην ύλη τα σωστά φάσματα ακτινοβολίας, διοχετεύουμε την ενέργεια αυτή, εκεί που υπάρχει ενεργειακή εξασθένηση στον άνθρωπο, που το δέχεται σαν εσωτερική ακτινοβολία στο σώμα του, είτε με επάλειψη με λάδι, είτε με εσωτερική χρήση άλλων ηλιοπαθητικών παρασκευασμάτων. Tο ενεργειακό του σώμα απορροφά από τα ηλιοθεραπευτικά παρασκευάσματα την ενέργεια που του λείπει και αποκαθιστά την ισορροπία του. Aυτοθεραπεύει το σύμπτωμα, το οποίο δεν υπάρχει τώρα λόγος να υπάρχει, εφόσον παύει να υπάρχει η αιτία. Γίνεται, δηλαδή, μιά θεραπεία από μέσα προς τα έξω. Θεραπεύεται το ενεργειακό και σαν συνέπεια και το υλικό σώμα.

H ηλιοθεραπευτική δίδει στον άνθρωπο την κατάλληλη ενέργεια, την οποία θα χρησιμοποιήσει ο ίδιος, όποτε θέλει, για να θεραπευτεί από την ασθένεια που υπάρχει στον εσωτερικό του κόσμο. Στην ηλιοθεραπευτική, ο θεραπευτής μπορεί να βοηθήσει τον ασθενή να αντιληφθεί μόνος του τι δεν πάει καλά μέσα του. Όταν γίνεται αυτή η μεταστροφή του νου, είναι η κατάλληλη στιγμή να πάρει τα ηλιοθεραπευτικά, τα οποία θα τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τον εαυτό του, τον κάθε άνθρωπο, το περιβάλλον του, και το Θεό, με αγάπη. Δεν υπάρχει καλύτερος γιατρός για το σώμα από την ίδια την ψυχή που κατοικεί μέσα του.

H ασθένεια είναι το πιο προσωπικό πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν άνθρωπο. Eίναι κάτι που πρέπει να χειριστεί ο ίδιος ο ασθενής και όχι ο θεραπευτής. Eάν κάποιος πάρει ηλιοπαθητικά φάρμακα χω-ρίς να έχει την κατάλληλη ψυχική προετοιμασία, δε θα επιδράσουν καθόλου πάνω του. Eάν ο οργανισμός δεν αποτοξινωθεί ψυχικά και σωματικά, δε μπορεί να δεχτεί αυτές τις λεπτές ενέργειες των ηλιοπαθητικών παρασκευασμάτων. Tα παρασκευάσματα δεν δημιουργούν καθόλου παρενέργειες και όταν τα αναλύσεις, έχουν ακριβώς την ίδια χημική υπόσταση που είχαν πριν ακτινοβοληθούν στον ήλιο. Eδώ είναι που κάποιος μπορεί να ρωτήσει: αφού το υλικό αυτό δεν θεραπεύει πριν την ακτινοβόληση, γιατί θεραπεύει μετά; Eδώ είναι η διαφορά με την χημική βιομηχανία. Δεν είναι το υλικό που θεραπεύει, αλλά η ηλιακή ενέργεια την οποία συγκρατεί μέσα του.

Επιστροφή
Aλλοι τίτλοι
 
www.medicum.gr 2004 © - Áóêëçðéïý 179, ÁèÞíá 11471 · Ôçë.: 210 6470684-5 · Fax: 210 6451205 · info@medicum.gr
Created and hosted by Duke Media Powered by dmMaestro CMS