Αρχική σελίδα

Γίνε Μέλος

Επιχειρήσεις

Chat

forum

Σελίδες χρηστών

links

Επικοινωνία

Ελληνικά |   Πέμπτη 5/8/2021

Πρώτη σελίδα

Εναλλακτικές Προσεγγίσεις

::

Αϊκίντο

::

Aκουστικο-ψυχο-φωνολογία

::

Ανθοθεραπεία

::

Ανθρωποσοφική ιατρική

::

Αντι-γυμναστική

::

Αουρα σόμα

::

Αρωματοθεραπεία

::

Ατμοϋγροποίηση

::

Αυτοθεραπεία

::

Βελονισμός

::

Βεντούζες

::

Βιοθεραπεία

::

Βιομαγνητική θεραπεία

::

Βιοχορευτική

::

Γεμμοθεραπεία

::

Γιόγκα

::

Γκέρσον θεραπεία

::

Εμοζον

::

Εσωτερική θεραπευτική

::

Ηλετροβελονισμός

::

Ηλιοπαθητική

::

Θεραπευτικός οραματισμός

::

Ιριδολογία

::

Κβαντική ιατρική

::

Κινέζικη βοτανοθεραπεία

::

Κινέζικη παραδοσιακή θεραπευτική

::

Κινέζικο μασάζ

::

Λιθοθεραπεία

::

Μόξα

::

Μπόουεν τεχνική

::

Νηστειοθεραπεία

::

Οικολογική θεραπευτική

::

Ολιγοστοιχεία

::

Ολιστική γυμναστική

::

Ολιστική ιατρική

::

Ομοιοβελονισμός

::

Ομοιοπαθητική

::

Ομοιοπαθητική κτηνιατρική

::

Ομοιοπαθητική οδοντιατρική

::

Ορθομοριακή ιατρική

::

Οστεοπαθητική

::

Πιλάτις μέθοδος

::

Ποδολογία

::

Ρέικι

::

Ρεφλεξολογία

::

Σιάτσου

::

Σοτάι

::

Σούσλερ άλατα

::

Στρέτσινγκ (διατάσεις)

::

Συμπληρώματα διατροφής

::

Ταϋλανδέζικο μασάζ

::

Τζορέι

::

Τσι κουνγκ / τάι τσι τσουάν

::

Υδροθεραπεία του παχέος εντέρου

::

Φασιαθεραπεία

::

Φελντενκράις μέθοδος

::

Φυτοθεραπεία

::

Χειροπρακτική

::

Χορτοφαγία

Διάγνωση

 
 
Εναλλακτικές Προσεγγίσεις

Εmozon

01/01/2003
γράφει η Ευδοκία Γκούντολφ

Πρωτοάκουσα για το emozon όταν η Ρένα Στραβελάκη μου είπε την εμπειρία της μετά από το μασσάζ με την Fridlind Strutt. Μου είπε ότι μπόρεσε τελείως να ηρεμήσει, μια ηρεμία που της ήταν αδύνατο να σκεφτεί, μιας που είχε αρκετούς καλεσμένους εκείνο το Σαββατοκύριακο στο σπίτι της. Παράλληλα η Fridlind τη ρώτησε για διάφορες περιπλοκές όταν γεννήθηκε, που όταν ρώτησε τη μητέρα της, βγήκαν αληθινές! Πώς ήταν δυνατόν, σκέφτηκα, να καταλάβεις από ένα μόνο μασσάζ, προβλήματα ή διάφορα σοκ που πέρασες, που πολλές φορές ούτε καν τα θυμάσαι; Πώς γίνεται να είναι όλα αυτά “γραμμένα” στα πόδια μας;

Την Fridlind τη γνώρισα και ήμουν από τις πρώτες μαθήτριές της στην Αυστρία, όπου ζω και ασχολούμαι εδώ και 7 χρόνια με τη ρεφλεξολογία. Το emozon είναι μια μέθοδος που συνδυάζει σημεία σιάτσου, ρεφλεξολογίας και metamorphosis massage με ένα τρόπο πολύ ιδιαίτερο, απαλό και με συναίσθημα. Emozon προέρχεται από τις 2 λέξεις emotional - zones = συναισθηματικές ζώνες. H Fridlind μπόρεσε να συνδυάσει όλα αυτά και να τους δώσει ένα ολικό νόημα για να βοηθήσει τον άνθρωπο. Η ίδια λέει ότι, όταν κάνεις το emozon γίνεσαι κανάλι με το Θεό. Ενώνεσαι με την ενέργεια του ανθρώπου που κάνεις την αγωγή και γίνεσαι αγωγός αγάπης η ίδια. Τίποτα δε μπορείς να κάνεις χωρίς αγάπη προς τον άνθρωπο. Γιατί όσα σημεία και να “πατήσεις”, άμα δεν αγαπάς τον άνθρωπο και δεν έχεις το μυαλό σου καθαρό από τα προσωπικά σου προβλήματα, δε θα μπορέσεις να προσφέρεις αυτήν τη δύναμη. Χρειάζεται απόλυτη συγκέντρωση και ταπεινοφροσύνη.

Άνθρωποι που ήρθαν σε μένα και έκαναν emozon, είχαν διάφορα προβλήματα. Αϋπνίες, ανορεξία, εθισμός τσιγάρου, πονοκεφάλους, προβλήματα μέσης. Σε όλους τους τομείς που μπορείς να έχεις ακόμη και στη ρεφλεξολογία. Ποιά είναι η διαφορά όμως μεταξύ ρεφλεξολογίας και emozon; Είναι μια πολύ λεπτή γραμμή που τα ξεχωρίζει. Τα άτομα που θέλουν το emozon είναι έτοιμοι να μάθουν ποιοί είναι, θέλουν να καταλάβουν τον εαυτό τους και το σώμα τους, θέλουν να φέρουν σε αρμονία το σώμα τους με το πνεύμα τους. Χωρίς αυτή τη θέληση, δε μπορεί το άτομο αυτό, ούτε την αγάπη που προσφέρεις εσύ όταν κάνεις το μασσάζ να δεχθεί, ούτε θέλει να δυναμώσει το φως της δυνάμεώς του. Υπάρχουν διάφορα κέντρα, που “ανοίγεις” όταν κάνεις το μασσάζ, που δεν έχουν μόνο σχέση με το σώμα αλλά παράλληλα και με την ψυχή. Το σώμα μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας και όταν “ανοίγεις” το σημείο της όρασης δε δυναμώνεις μόνο τα μάτια, αλλά τα δυναμώνεις για να δουν καταστάσεις που κρύβει ο καθένας μας, καταστάσεις που δε θέλουμε να δούμε. Το ίδιο με το κέντρο ακοής. Μάλιστα, είχα μια νέα γυναίκα, που είχε κάνει αλλεπάλληλες εγχειρήσεις στο αυτί της. Άκουγε πολύ λίγο και στο άλλο αυτί το τύμπανο είχε καταστραφεί. Μετά από 6 θεραπείες άρχισε να αλλάζει τη ζωή της. Προτίμησε τη “δύναμη της αρρώστιας της” γιατί δύναμη παίρνουμε από την υγεία και την αρρώστια. Άλλο άτομο που μπόρεσε να συνεχίσει τη θεραπεία γιατί ήθελε να δυναμώσει την υγεία της -είχε φοβερούς πόνους στη σπονδυλική στήλη-, δέχθηκε την αγωγή με όλη τη σημασία της λέξεως, είδε διάφορες καταστάσεις της ζωής της που την έκαναν να “σκληρύνει” τη σπονδυλική στήλη και τώρα είναι μια χαρά. Άλλα άτομα με φοβίες, μπόρεσαν να βοηθηθούν και να ξαναέρθουν πιο γρήγορα στον καθημερινό τους ρυθμό. Επίσης, είναι καλό για να προετοιμάσεις και να βοηθήσεις ανθρώπους που πλησιάζουν το θάνατο.

Το emozon είναι μια ολιστική μέθοδος που μπορεί να συνδυάσει την ψυχή, το σώμα και το πνεύμα, με ένα τρόπο που σε καμιά άλλη μέθοδο δεν είδα τέτοια γρήγορα αποτελέσματα όσο σ’ αυτή.

Επιστροφή
Aλλοι τίτλοι
 
www.medicum.gr 2004 © - Áóêëçðéïý 179, ÁèÞíá 11471 · Ôçë.: 210 6470684-5 · Fax: 210 6451205 · info@medicum.gr
Created and hosted by Duke Media Powered by dmMaestro CMS