Αρχική σελίδα

Γίνε Μέλος

Επιχειρήσεις

Chat

forum

Σελίδες χρηστών

links

Επικοινωνία

Ελληνικά |   Σάββατο 1/4/2023
 
Διάγνωση

Ατομικό Μεταλλόγραμμα Ούρων ή Εξέταση Ούρων)

08/10/2004
Εξέταση που χρησιμοποιεί προηγμένες σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους.

Τεχνικές που χρησιμοποιούνται: Φασματοφωτομετρία της ατομικής μάζας Φασματοφωτομετρία της ατομικής εκπομπής

Οι αρχαίοι ανέκαθεν θεωρούσαν την ανάλυση των ούρων ως έγκυρο μέσο απεικόνισης της παθολογικής εικόνας του ατόμου.

Οι αρχαίοι φυσικοί που εξασκούσαν την Ιατρική στην κλασσική Ελλάδα, οι Κινέζοι και Αιγύπτιοι θεραπευτές, χρησιμοποιούσαν τα ούρα για την καλύτερη διάγνωση των παθήσεων των ασθενών τους. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνταν ήταν συνάμα απλές και πολύπλοκες. Εκτιμούσαν την γεύση, το χρώμα, την οσμή, την οξύτητα, την αλκαλικότητα, τις διάφορες φάσεις (υπολείμματα πρωτεϊνών ή λιθίαση). Επίσης χρησιμοποιούσαν οπτικά μέσα με μεγάλους μεγεθυντικούς φακούς και πρίσματα εκθέτοντας τα ούρα στον ήλιο ή κάτω από το φως ενός κεριού, που βρίσκεται σε σκοτεινό χώρο. Αυτές οι μέθοδοι αντικαταστάθηκαν από βιολογικές και φασματοσκοπικές μεθόδους που χρησιμοποιούμε σήμερα στα σύγχρονα εργαστήρια.

Το Μεταλλόγραμμα ή Εξέταση Ούρων παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με τη βιολογική και μεταλλοπρωτεϊνική λειτουργία ενός ασθενούς. Επιτρέπει την επιβεβαίωση ήδη διατυπωμένων κλινικών παρατηρήσεων.

Αυτή η εξέταση που πραγματοποιείται από συλλογή δείγματος ούρων(τεχνική ανώδυνη και μη τραυματική) βρίσκεται στη διάθεση κάθε Ιατρού ή Θεραπευτή που θέλει να ξέρει τα καταλυτικά και ηλεκτρολυτικά αποθέματα των ασθενών του. Και είναι συμπληρωματική οποιασδήποτε άλλης βιολογικής ανάλυσης.

Ένα σημαντικό αναλυτικό πείραμα στην Ευρώπη, σε περισσότερα από 30.000 Μεταλλογράμματα, μας επέτρεψε να δώσουμε στους επαγγελματίες του χώρου της υγείας μια πληθώρα εξειδικευμένων σχολίων για πολλές βιολογικές λειτουργίες σχετικές με φυσικά στοιχεία (μέταλλα και μεταλλοεϊδή), μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται:

ηλεκτροχημική ισορροπία, ανοσολογία, ορμονολογία, επίπεδα Ασβεστίου-Μαγνησίου, στάδιο φλεγμονής, μηχανισμοί ATP-Mg (γενική ενέργεια), σύνθεση πρωτεϊνών και Λανθανιδών, τοξικά στοιχεία κλπ.

Αυτή η εξέταση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για άτομα με ανοσολογικά προβλήματα κάθε είδους (συμπεριλαμβανομένης και της Χημειοθεραπείας), για εγκύους, λεχώνες, διαβητικούς, για την εμμηνόπαυση ή οστεοπόρωση, αναιμία, νευρική κατάθλιψη και για μια ευρεία γκάμα παθολογικών καταστάσεων.

Το Μεταλλόγραμμα επιτρέπει επίσης την ανίχνευση βαρέων μετάλλων: Αρσενικό (Αs) , Μόλυβδος (Pb) , Υδράργυρος (Hg), Κάδμιο (Cd), Θάλειο (Tl) , Θώριο (Th) , Ουράνιο (U), γι’ αυτό και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τοξικολόγων και οδοντιάτρων.

Επίσης επιτρέπει τον εντοπισμό πιθανών μέσων αυτοθεραπείας και αυτοσυμπλήρωσης, όταν πρόκειται για άλατα ή ολιγοστοιχεία που απορροφούνται σε επαρκείς δόσεις (Λίθιο, Γερμάνιο, Μαγνήσιο κλπ).

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το Μεταλλόγραμμα εκτός από το κλινικό ενδιαφέρον του μπορεί να κατευθύνει στη διόρθωση παθήσεων μέσω μεταλλικών συμπληρωμάτων (συμπληρώματα διατροφής).

- Το Ατομικό Μεταλλόγραμμα Ούρων είναι εξέταση βιολογικού υγρού (ούρα) που με μια πολύπλοκη αναλυτική διαδικασία επιτρέπει την πραγματοποίηση μιας πλήρους μελέτης όλων των φυσικών στοιχείων που περιλαμβάνονται στα ούρα.

- Το Μεταλλόγραμμα είναι εξέταση που παρέχει πληροφορίες για πιθανές ασθένειες ή ανωμαλίες σε καταλυτικές, βιοχημικές, ορμονικές και ανοσολογικές διαδικασίες.

- Το Μεταλλόγραμμα είναι εξέταση που επιτρέπει στον κάθε ασθενή τη γνώση της κατανομής των καταλυτικών και ηλεκτρολυτικών αποθεμάτων του.

- Το Μεταλλόγραμμα είναι χρήσιμη εξέταση για κάθε μορφή παθολογικών καταστάσεων οξέων ή χρόνιων, ήπιων ή σοβαρών.

- Το Μεταλλόγραμμα είναι εξέταση που πραγματοποιείται και στην Ιατρική του Πεδίου και στην Προληπτική Ιατρική.

- Το Μεταλλόγραμμα επιτρέπει τον έλεγχο έλλειψης καταλυτικών προϊόντων σε ασθενείς στους οποίους χορηγούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα αντιβιοτικά, κορτικοειδή, ινσουλίνη, νευροληπτικά και άλλα και σε αυτούς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία.

- Το Μεταλλόγραμμα επιτρέπει επίσης τον έλεγχο των συνεπειών της χορήγησης διαφορετικών φαρμάκων στο σύνολο του βιολογικού, και την επιλογή κατ’ αυτό τον τρόπο της καλύτερης θεραπείας για κάθε περίπτωση.

Για περισσότερες πληροφορίες πάνω στη συνεργασία με τον Όμιλο Εταιρειών Medicum και για να λάβετε το αναλυτικό έντυπο μας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 210-6451506 και 210-6470684.


Αποκλειστικός αντιπρόσωπος για Ελλάδα και Κύπρο:

ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ MEDICUM
Γ.Ι.Παπαϊωάννου & Σια Ο.Ε
Ασκληπιού 179, 114 71 Αθήνα
Τηλ: 210-6451506, 6451526, 6462834
Fax:210-6451205, www.medicum.gr/medicum, e-mail: medicum@medicum.gr

Επιστροφή
Aλλοι τίτλοι
Έρευνα
01/02

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

 
www.medicum.gr 2004 © - Ασκληπιού 179, Αθήνα 11471 · Τηλ.: 210 6470684-5 · Fax: 210 6451205 · info@medicum.gr
Created and hosted by Duke Media Powered by dmMaestro CMS