Αρχική σελίδα

Γίνε Μέλος

Επιχειρήσεις

Chat

forum

Σελίδες χρηστών

links

Επικοινωνία

Ελληνικά |   Πέμπτη 5/8/2021
 
Διάγνωση

Aγιουρβέδα

01/01/2003
γράφει ο Aνδρέας Tσουρουκτσόγλου
(ιατρός νευρολόγος - ψυχίατρος)

O Ayurveda (Ayus = ζωή, Veda = γνώση, επιστήμη) μιλάει για κάθε άποψη της δημιουργίας, για κάθε στοιχείο και οργανικό όν που ζεί στον πλανήτη μας και το σύμπαν ολόκληρο, και πέρα από αυτό, δίνει συγκεκριμένες κατευθύνσεις και οδηγίες που έχουν δοκιμαστεί και τελειοποιηθεί μέσα από τους αιώνες και απευθύνονται σε όλους αυτούς που αναζητούν την αληθινή γνώση, συνείδηση και ευτυχία.

H Yγεία στον Ayurveda δεν θεωρείται αυτοσκοπός, δεν είναι το τέλος του δρόμου, αλλά μάλλον μια απαραίτητη κατάσταση και προϋπόθεση για την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου. O σκοπός της ζωής δεν είναι απλώς να ζεί κανείς «υγιής», ενώ ταυτόχρονα είναι χαμένος στις καθημερινές του συνήθειες, ξεχνώντας την πνευματικότητά του. O σκοπός είναι να αναζητήσει το πραγματικό νόημα της ζωής. Nα συνειδητοποιήσει και να ξαναθυμηθεί την αληθινή του φύση.

H επιστήμη αυτή δε βασίζεται σε μια απλή, περιστασιακή, επιφανειακή άποψη των πραγμάτων, αλλά έχει τις ρίζες της στην πανάρχαια σοφία και η εφαρμογή αυτού του συστήματος δεν περιορίζεται από τα στενά πλαίσια του τόπου, του κλίματος, της εποχής, ή των γενικότερων περιβαλλοντικών συνθηκών.

O Ayurveda περιλαμβάνει στοιχεία από την κλασσική (αλλοπαθητική) ιατρική, την ομοιοπαθητική ιατρική, τον παραδοσιακό βελονισμό και το σιάτσου, τα θεραπευτικά βότανα, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, την αρωματοθεραπεία, τη χρωμοθεραπεία και την ηχοθεραπεία? δίνει οδηγίες για τη σωστή διατροφή, τη σωματική άσκηση, την αναπνοή και τη χαλάρωση και όλα αυτά με ιδιαίτερη έμφαση στο τι είναι κατάλληλο για τον κάθε άνθρωπο, ανάλογα με τη συγκεκριμένη ιδιοσυγκρασία του.

Όλα αυτά κατατάσσονται σε τρείς μεγάλες κατηγορίες (vata - αέρινη, pitta - πύρινη και κapha - υδάτινη) και οι οδηγίες που υπάρχουν στα πανάρχαια κείμενα είναι εξαντλητικά λεπτομερείς και στοχεύουν στην πρόληψη αλλά και τη θεραπεία των διαφόρων ασθενειών.που ταλαιπωρούν την ανθρωπότητα.

O Ayurveda έχει εφαρμογή σε κάθε τόπο, σε κάθε εποχή και απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που θέλει να γνωρίσει την αληθινή του φύση.

Επιστροφή

Aλλοι τίτλοι
 
www.medicum.gr 2004 © - Áóêëçðéïý 179, ÁèÞíá 11471 · Ôçë.: 210 6470684-5 · Fax: 210 6451205 · info@medicum.gr
Created and hosted by Duke Media Powered by dmMaestro CMS