MEDICUM COLLEGE

Αρχική σελίδα

Γίνε Μέλος

Επιχειρήσεις

Chat

forum

Σελίδες χρηστών

links

Επικοινωνία

Ελληνικά | MEDICUM COLLEGE ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ -εναλλακτικές-συμπληρωματικές θεραπείες-ψυχοθεραπείες-θεραπείες λόγου.Ζητούνται καθηγηταί, για όλες τις ειδικότητες.  Τρίτη 23/7/2024

Επικαιρότητα

Εκδηλώσεις

Θεραπείες

Ομοιοπαθητική

Προβλήματα υγείας

Βιβλία - Περιοδικά

Εθελοντισμός

Εφημερίες φαρμακείων

Βιβλίο Επισκεπτών

Πρακτικοί οδηγοί

Πολιτεία και υγεία

Εθελοντισμός

Εκδόσεις medicum

Εφημερεύοντα

Εμβόλια κατά της Η1Ν1
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
Δωρεάν εξετάσεις για την παχυσαρκία από την Ευρωκλινική
Η παχυσαρκία σχετίζεται και με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο στον οισοφάγο
Χειροτερεύει η εικόνα της υγείας των Ελλήνων
Παράγοντες που προκαλούν βουλιμία
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
DUKE MEDIA MEDICUM
 
Εκδόσεις medicum
ΓΑΛΛΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΟΡΩΝ / DICTIONAIRE FRANCO-HELLENIQUE DE MEDICINE
Γ' έκδοση συμπληρωμένη
Αντώνης Α. Καβάγιας (παιδίατρος)
Σχήμα 24x17, σελίδες 1081
Αθήνα 2002

Εργο ζωής του παιδίατρου Αντώνη Καβάγια, με όλους τους Γαλλικούς ιατρικούς  όρους και πλούσιο συμπλήρωμα, συμβάλλει στην επιστημονική κατάρτιση του επιστήμονα και ερευνητή.

Κεντρική διάθεση: Ασκληπιού 179, 114 71 Αθήνα, τηλ.: 210.6470684-85, φαξ: 210.6451205

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ. Τα ΑΝΑΚΛΩΜΕΝΑ - εκτός φάσεως - ΚΥΜΑΤΑ του Ομοιοπαθητικού Φαρμάκου ερμηνεύουν πλήρως την θεραπευτικήν του δράσιν.
Ι. Ε. Καρπουζέλης (ιατρός)
Σχήμα 24x17, σελίδες 176
Αθήνα 1997

Το βιβλίο αυτό του ιατρού Ιωάννη Καρπουζέλη, αποτελεί μελέτη του ίδιου, την οποία ανακοίνωσε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 22 και 23 Μαΐου 1993. Ανακοινώθηκε επίσης και στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ομοιοπαθητικής Ιατρικής στην Κέρκυρα, το Μάιο του 1995.

Το ενδιαφέρον της εργασίας του κ. Καρπουζέλη συνίσταται στην επιχειρούμενη ερμηνεία της ομοιοπαθητικής με τους νόμους της κβαντικής φυσικής. Ο προλογίζων το βιβλίο, Δρ. Σεραφείμ Ι. Ράντζος, εξαίρει την εργασία του κ. Καρπουζέλη και υποστηρίζει ότι "το αίνιγμα της συμπεριφοράς του ομοιοπαθητικού φαρμάκου, που έμενε άλυτο από την εποχή του Samuel Christian Hahnemann, έλυσε ο κ. Καρπουζέλης τον Οκτώβριο του 1992, που εφήρμοσε το νόμο των 'Ανακλωμένων Κυμάτων' με την αντιστροφή των φάσεων"

Το βιβλίο είναι δίγλωσσο: ελληνικά και αγγλικά. Στο τέλος παρατίθενται εικόνες επεξηγηματικές του κειμένου, καθώς και πλούσια βιβλιογραφία.

Κεντρική διάθεση: Ασκληπιού 179, 114 71 Αθήνα, τηλ.: 210.6470684-85, φαξ: 210.6451205
 

ΡΙΖΩΜΑΤΑ. Αρχές για μια Ενοποίηση των Επιστημών του Ανθρώπου
Γεώργιος Λουκάς (στρατιωτικός ιατρός)
Σχήμα 23.5x16.5, σελίδες 215
Αθήνα 1997

Μια αξιόλογη προσπάθεια να προσεγγισθούν φαινομενικά διαφορετικά θεωρητικά μοντέλα με μια κοινή θεωρητική βάση που θα βοηθούσε σε μια αλληλοκατανόηση αυτών των μοντέλων, αποτελεί το βιβλίο αυτό. Οπως γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας στην εισαγωγή του, το βιβλίο του είναι καρπός θεωρητικής μελέτης, κλινικής εφαρμογής και παρατήρησης περίπου μιας δεκαετίας. Η αρχική του ώθηση ήταν η ανάγκη για ολιστική θεώρηση του ανθρώπου, όπως διδάσκει η Ιπποκρατική Σχολή. Σημαντικό ρόλο όμως έπαιξε και η θεωρητική θέση ότι θα μπορούσαν να αναγνωριστούν τα κοινά σημεία μεταξύ των διαφόρων ιατρικών σχολών και να μελετηθούν συγκριτικά.

Οι πρώτες παρατηρήσεις έγιναν με βάση το θεωρητικό υπόβαθρο της ομοιοπαθητικής, στη συνέχεια ο συγγραφέας προσπάθησε να συσχετίσει αυτό το μοντέλο με άλλα ιατρικά μοντέλα, όπως της ψυχανάλυσης, της συμπεριφοράς, το ιπποκρατικό μοντέλο κ.λπ., καθώς και να συσχετίσει κλινικές παρατηρήσεις με άλλες φιλοσοφικές θεωρήσεις, όπως του Εμπεδοκλή, του Πλάτωνα κ.ά. Αποτέλεσμα αυτών ήταν η τελική συσχέτιση των κλινικών παρατηρήσεων με κάποιες σύγχρονες θεωρίες της φυσικής.

Τη σημασία του βιβλίου του κ. Λουκά, επισημαίνει πολύ εύστοχα στον πρόλογό του στο βιβλίο και ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, κ. Θανάσης Τζούλης. "Η παρούσα εργασία του φίλου ψυχιάτρου και ομοιοπαθητικού Γιώργου Λουκά αποβλέπει στον πληθυντικό των επιστημών, αποστέργοντας κάθε μονιστική εμμονή. Συνάμα ο συγγραφέας της παραπάνω εργασίας, ο οποίος είναι από τα πιο ανοιχτά, φιλέρευνα και πολυπράγμονα άτομα που συνδιακονούν την επιστήμη τους στον ακριτικό Εβρο, διακρίνεται από μια στάση ευλάβειας απέναντι στα ιερά ταμεία της αρχαίας ελληνικής σκέψης. Δεν ερανίζεται περιπτωσιακά από τον αρχαίο αμύθητο αμητό, αλλά ρωτά, απορεί και βρίσκει τρόπους εκταμίευσης σπαραγμάτων από την πανάρχαια κληρονομιά μας, με τα οποία διακοσμεί την σκέψη του".

Κεντρική διάθεση: Ασκληπιού 179, 114 71 Αθήνα, τηλ.: 210.6470684-85, φαξ: 210.6451205

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Γιώργος Παπαϊωάννου (φαρμακοποιός)
Σχήμα 21x14, σελίδες 53
Αθήνα 2001

Η αρωματοθεραπεία είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους ως μια από τις αποτελεσματικές φαρμακευτικές θεραπείες της φύσης. 

Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί φυσικής προέλευσης αιθέρια έλαια, τα οποία, είτε χρησιμοποιούνται για προσωπική φροντίδα, ομορφιά, προετοιμασία για σπορ, είτε για θεραπεία πληθώρας ασθενειών. Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιεί φυσικά προϊόντα, παρόλο που δεν είναι πάντα μια θεραπεία ανώδυνων φαρμάκων. Παρόλο το ζεστό, ήπιο ή "λουλουδένιο" άρωμά τους, τα αιθέρια και αρωματικά έλαια είναι εξαιρετικά δραστικές ουσίες, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με προσοχή. Το "φυσικό" ή το "οργανικό" δεν είναι πάντα αβλαβές.

Στο βιβλίο αυτό έχουν επιλεγεί τριάντα δύο αιθέρια έλαια. Για καθένα από αυτά, διευκρινίζονται μόνο εκείνες οι θεραπευτικές ιδιότητες που σχετίζονται με τη αυτο-θεραπεία, για την οποία κάθε φορά προτείνονται κάποιες απλές εφαρμογές με συνδυασμένες οδηγίες χρήσης. Ακόμα παρουσιάζονται έξι φυτικά έλαια τα οποία συχνά χρησιμοποιούνται για το συνδυασμό αιθέριων ελαίων.

Κεντρική διάθεση: Ασκληπιού 179, 114 71 Αθήνα, τηλ.: 210.6470684-85, φαξ: 210.6451205

ΦΟΡΜΟΥΛΕΣ ΦΥΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: ΑΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΒΟΤΑΝΩΝ: Αρωματισμός βοτάνων για αφεψήματα - εγχύματα. Φόρμουλα επινεφριδίων, Φόρμουλα Αλλεργίας, Φόρμουλα Εγκεφάλου, Αντι-μολυσματική φόρμουλα, Αφροδισιακή φόρμουλα, Πικρή Φόρμουλα, Φόρμουλα ουροδόχου κύστεως, Φόρμουλα καθαρισμού αίματος, Φόρμουλα τόνωσης αίματος, Φόρμουλα χαλαρωτική παιδιών, Φόρμουλα κρυολογημάτων, Φόρμουλα ανοσοποιητικού, Φόρμουλα κατάθλιψης, Φόρμουλα Ενέργειας, Φόρμουλα Πονοκεφάλου, Φόρμουλα καρδιάς, Φόρμουλα Αιμορροΐδων, Hoxsey Formula, Φόρμουλα φλεγμονών, Καθαρτική φόρμουλα, Φόρμουλα καθαρισμού ήπατος, Ανδρική φόρμουλα. 1/ ΑΚΜΗ: α) Φόρμουλα καθαρισμού αίματος, β) Φόρμουλα καθαρισμού ήπατος, γ) Λεμφατική φόρμουλα, δ) Φόρμουλα δέρματος, 2/ ΑΡΘΡΙΤΙΣ, 3/ ΒΡΟΧΙΤΙΣ.

Κεντρική διάθεση: Ασκληπιού 179, 114 71 Αθήνα, τηλ.: 210.6470684-85, φαξ: 210.6451205
 

Óåëßäá | 1 |
 
Είσοδος
λειτουργών
Ονομα χρήστη:
Κωδικός:
MEDICUM
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ;
Ομοιοπαθητική Ιατρική Τεύχος 54
BIOENERGOL-PLUS
Ομοιοπαθητική Ιατρική Τεύχος 53
Ομοιοπαθητική Ιατρική Τεύχος 52
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Τεύχος 51
ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΡΘΡΑ ΥΓΕΙΑΣ
ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Τεύχος 50
MEDICUM laboratoriosbabe
www.medicum.gr 2004 © - Ασκληπιού 179, Αθήνα 11471 · Τηλ.: 210 6470684-5 · Fax: 210 6451205 · info@medicum.gr
Created and hosted by Duke Media Powered by dmMaestro CMS